Elk jaar organiseert De Gouden Jachthoorn een clubmatch, exclusief voor haar leden. Net voor het WT seizoen losbarst. Het is een informele Working Test waarbij de honden beoordeeld worden op hun apporteer kwaliteiten.  Een prachtig initiatief om onervaren voorjagers -zoals ik bvb 😊- eens te laten proeven van het ‘echte’ werk.  Nu kunnen we eindelijk meten of team Woody er klaar voor is.  Ik weet wel dat de afgifte van de dummy nog voor veel verbetering vatbaar is.  Woody laat in zijn enthousiasme de dummy graag uit de bek vallen.  En dat betekent een nul op een wedstrijd. Of een Non Classé met andere woorden.  Gelukkig wordt er niet heel streng gekeurd op dit event. Want bij de eerste dummy gaat het al mis.  Woody is nerveus. De markeerapport wordt gemarkeerd. Op mijn teken vliegt Woody naar de markeer, maar hij laat hem halverwege vallen, raapt hem weer op en levert hem netjes in. De tweede markeer komt wel binnen.  Een tweede proef is bijna identiek maar dan over water.  Hier komt de eerste dummy perfect binnen maar raakt de tweede even de grond. Wij krijgen van de keurmeester nog even de opmerking dat hij zelden een flatcoated heeft gezien met zoveel passie 😊.  De derde proef gaat bijna perfect.  Maar ook hier wordt de dummy halverwege even omhoog gezwierd en in de vlucht terug opgevangen.  De vierde proef waren twee verloren apporten in dichte begroeiing. Woody is ondertussen wat rustiger en de apporten komen dan ook perfect binnen. 20/20 op deze oefening en volgens de keurmeester de beste prestatie tot nu toe.  Bij de laatste oefening op taxandria moet er eerst een stuk gevolgd worden door een weiland dat blank staat door de aanhoudende regen. Als Woody het water wordt overgestuurd begint het ook nog flink te hagelen.  Eerst komt het markeer apport op de oever mooi binnen, en dan gaat hij netjes over water.  Uiteindelijk sluiten we de dag in de kantine af met een frisse pint.  De punten zijn geteld.  81/100 kregen wij, voldoende voor een vijfde plaats.  Wij weten nu waar we op moeten trainen, als we de afgifte kunnen verbeteren gaan we vlot mee kunnen in beginnersklasse.  Binnen twee weken begint het echte werk!

.

Leave a Reply