7 uur ’s morgens en reeds 22 graden.  We staan voor het eerste tropisch warme weekend van het jaar.  Dan weet je dat het voor de honden zwaar gaat worden.   Met 38 honden was er een grote opkomst  in de initiatie klasse.  De grootste schrik van de voorjager was het voetwerk bij de waterproeven. Want de verleiding van een frisse duik wordt voor Woody wel heel groot bij deze temperaturen. Gelukkig was de Demer nooit veraf en konden de honden zichzelf ook tussen de proeven door regelmatig trakteren op een frisse duik.  Wij kregen de waterproeven meteen in de ochtend. We startten bij de poel van Taxandria waar Woody toch steady bleek te zijn. Hij markeerde de dummy in het water perfect, en wist de dummy over het water ook nog liggen. 18/20. Een goede start. De tweede dummy verdween na ca. 30 meter voetwerk in de demer. Ook deze dummy kwam mooi binnen 19/20.  Wat toen volgde waren drie gelijkaardige proeven.  Telkens een markeer in de weide. Het terrein was wel aartsmoeilijk.  Het gras stond tot aan ons middel en bij de deelnemers voor mij volgde de ene nul de de andere op.  Woody markeerde bij deze drie proeven de dummy’s prima, maar ging toch twee keer over de valplaats.  De Engelse keurmeesters gaven ons ruim de tijd om te dirigeren en zolang Woody luisterde naar mijn aanwijzingen, en in de buurt van het valgebied bleef zoeken, werd de oefening niet afgeblazen.  Alle dummy’s kwamen binnen maar uiteraard heeft dit ons wel wat punten gekost. Een tien, een acht en een achttien.  Alles samen goed voor 76 punten. Ik ben een trotse baas, hoewel er misschien meer in zat heeft Woody in deze hitte erg goed gewerkt. En Skye mocht vandaag ook voor de eerste keer mee op post. Zo kan hij alvast wennen aan de drukte.  Hij heeft zich voorbeeldig gedragen en heeft genoten van de knuffels van voorbijgangers.

Leave a Reply