Een nieuwe dag, een nieuwe kans. Na de drie nullen van gisteren en een NC in het klassement heb ik vandaag een doel voor ogen. Naar huis gaan zonder nul.  Als het goed gaat met de afgifte dan moet dit lukken.  Op de mooie terreinen van camping Golderheide in Bocholt is het ’s morgens al een drukte van jewelste.  Ca. 120 deelnemers melden zich aan.  Na een tas koffie en het welkomstwoord van Johan vertrekken we naar de eerste proef. Hier moeten we al meteen meer dan een uur wachten.  Woody wordt er nerveus van. Om zijn zinnen te verzetten gaan we even wandelen en een balletje werpen. Op de proef wordt een drijfjacht nagespeeld. Er worden op 30 meter door het bos dummies gegooid en weer opgeraapt.  En veel lawaai gemaakt.  Woody volgt mooi het spoor van de trackers en brengt beide dummies tot bij de voorjager.  Jammer genoeg laat hij ze allebei vallen voor mijn voeten. De keurmeester ziet de werklust van Woody en geeft mij een 2/20 zodat ik in de wedstrijd blijf.  Pijnlijk. Maar geen nul. 🙂 Bij de volgende proeven gaat het een heel stuk beter. De walkup gaat prima.  De afgifte kan ook hier beter maar ze raken geen van beiden de grond. 14/20.  De derde proef is een lastige markeer in hoog gras en een tweede markeer over een sloot.  Met de eerste heeft Woody wat moeite, de tweede komt heel vlot binnen.  12/20 houden we nog over. De derde proef bij de vijver gaat perfect. 20/20 En ook bij onze Oostenrijkse keurmeester komen de twee dummies heel mooi binnen. 19/20. Ik ben een tevreden voorjager vandaag. Geen nullen, Woody heeft heel mooi werk laten zien. En acht van de tien dummies komen mooi binnen. We zien duidelijk vooruitgang. En we staan in het klassement op de dertiende plaats met 67/100.  Nu hebben we enkele weken tijd om te trainen voor we in Beauraing en Wingene gaan spelen.

Leave a Reply