De eerste jachten zijn een feit voor Woody.  Hij mocht in september voor de eerste keer mee op jacht.  Na twee jaar intensief trainen dus eindelijk tijd voor het echte werk.  Mijn grootste vrees was dat hij het wild zou weigeren, want wij hadden al vaak met koud wild getraind en dat vond hij eigenlijk niet zo interessant 🙂  Maar een vers geschoten patrijs bleek toch veel leuker om te apporteren.  De spelregels werden mij uitgelegd. Ga maar achter de jager zitten en je zal wel zien wat er gebeurt. En idd. Wij vatten post achter twee geweren. En tijdens de eerste track vallen er 10-15 stuks achter ons.  De jacht wordt afgeblazen en ik mag Woody sturen.  Hij heeft zeker een paar stukken gemarkeerd maar in het moeilijke aardappelveld loopt hij over het geschoten wild heen.  Hij weet dan ook niet precies waar hij naar op zoek is. Gelukkig is Gaston in de buurt met zijn ervaren Labradors.  Hij laat Kay een patrijs ophalen, gooit ze een paar keer voor Woody en hij is ermee vertrokken. De rest van de dag loopt hij goed mee, en apporteert hij een stuk of 15 patrijzen. De week erop mag hij op eendenjacht. Er wordt niet al te veel geschoten, maar hij  haalde toch maar mooi een runner binnen.  Ik ben blij dat ik deze kans gekregen heb.  Het was voor ons beiden een onvergetelijke ervaring.  En ik hoop dat er nog veel jachtdagen mogen volgen!

Leave a Reply