Vrijdagavond trokken we richting Lohmar waar wij een hotelletje geregeld hadden. Zo konden we zaterdag uitgeslapen aantreden op de working test van de RTT. Na een hartelijke ontvangst en het voorstellen van het internationale team van keurmeesters vertrokken we naar het veld voor de eerste proef. Een walk-up met twee verre markeer dummy’s. Ik merk tijdens het wachten dat Woody er (iets te veel ) zin in heeft. Hij is hyper, en ik besef dat deze proef wel eens op het foute moment zou kunnen komen. En ik had gelijk. De proef begint, de eerste dummy wordt verkeerd geworpen. Hond met nummer zeven wordt gestuurd, maar hij zit ver naast de dummy. De keurmeester maakt de terechte beslissing dat de proef hervat wordt, en dat hond zeven opnieuw mag apporteren. Ondertussen zit Woody te beven van opwinding. Het schot valt, de dummy wordt opnieuw gelanceerd en hond met nummer zeven brengt hem netjes binnen. Nu is het aan ons. Een schot, een dummy, een commando en woody heeft de dummy goed gemarkeerd. (al neemt hij geen rechte lijn). Maar dan gaat het mis. Van hevigheid spurt hij mij voorbij, laat de dummy bijna uit zijn mond vallen, maar hij kan hem nog net bij het touwtje grijpen en in de lucht vangen. Ik geef hem een verbale correctie en ik besef dat de proef mislukt is. Uiteindelijk komt de tweede dummy beter binnen, maar ook dit keer kan de afgifte beter. De keurmeester maakt mij er attent op dat het verbaal straffen een nul kan opleveren. Met een zes op twintig kom ik dus nog goed weg. We moeten lang wachten tussen de proeven, maar Woody wordt gelukkig wel rustiger. Op de tweede proef in het bos halen we 18/20. De derde wordt een dubbele markeer in het veld en de begroeiing. Woody gaat over de markeer heen waardoor ik enkele fluitsignalen moet geven. Maar hij komt vrij gemakkelijk op de juiste plek en ook de tweede komt vlot binnen. 17/20. De vierde proef -alweer een dubbele markeer in het veld- ging perfect, full score dus. En bij de vijfde proef kregen we een afdaling met onderaan in de bosrand een markeer. Deze moest meteen gehaald worden. Dan volgde op dezelfde plaats opnieuw een schot en een markeer. Maar hier moesten we eerst 20 meter voetwerk laten zien alvorens die gehaald mocht worden. Het ging perfect tot Woody de tweede dummy kwam aanbieden. Deze wilde hij vreemd genoeg niet loslaten. (weer een nieuw spelletje? ) Dat heeft mij uiteindelijk nog vier punten gekost, 16/20. In totaal werd het op onze laatste WT een tiende plaats met 77 punten. Ik kijk terug op een geslaagd seizoen. Van de 7 wedstrijden haalde ik maar liefst zes keer het klassement, en veroverde ik een finaleplaats. Ik heb er veel van geleerd, en Woody is enorm gegroeid. Nu nog de teamwedstrijd in Brasschaat en de finale! Wij kijken er al naar uit.

Leave a Reply