Afgelopen zondag deden wij voor de eerste keer mee aan een teamwedstrijd, georganiseerd door de Toller Club.  Plaats van afspraak was een prachtig terrein in Brasschaat. Het weer was schitterend en de sfeer bleek veel gemoedelijker dan op een reguliere working test.  In mijn team zat Kristie met haar labrador Harry en Armand met zijn golden retriever Jack.  Drie retrieverrassen in 1 team!  Vol goede moed begaven wij ons naar de eerste proef. Al snel bleek dat het toch anders voelde, zo met drie op post.  Woody was in elk geval enorm gedreven.  De eerste proef verliep nog vlekkeloos, maar op de tweede post kon hij niet wachten op mijn commando.  Helaas ontving ik op deze proef een nul. Gelukkig waren mijn teamleden wel in vorm.  Jack behaalde zelfs de hoogste individuele score van alle beginners, en ook Harry bleek een rots in de branding.  Het vertrouwen was een beetje weg nu, bij elke proef was het weer bang afwachten of Woody op post zou blijven. Gelukkig was dat zo en haalde hij voor de rest alle dummy’s mooi binnen.  Bij de vierde proef hebben we wel veel punten verloren bij het dirigeren.  Maar het waren dan ook geen makkelijke proeven.  Na de wedstrijd bleek in elk beginnersteam een nul gegeven te zijn, en de scores lagen dan ook dicht bij mekaar. Op amper 3 punten (op een totaal van 300) verloren wij de eerste plaats aan het team van Bart, Guy en Robin.  Toch ben ik trots op de tweede plaats. Woody heeft zeker al betere dagen gekend.  Maar we hebben weer een leuke dag gehad in goed gezelschap, uitdagende proeven en een top organisatie.

Leave a Reply